Peste 2.300 de noi beneficiari ai programului „masă caldă în școli”

Distribuie articolul

Peste 2.300 de elevi gălățeni vor fi incluși în programul „masă caldă în școli”, alături de cei 400, care beneficiază deja de acest sprijin. Măsura ar avea drept scop limitarea abandonului școlar și îmbunătățirea alimentației celor mici.

Una dintre Ordonanțele de Urgență date de Guvernul Orban cu o seară înainte de a fi demis se referă la extinderea programului „masă caldă în școli” și lărgește aria beneficiarilor gălățeni. Astfel, dacă până acum în proiect erau prinși doar 409 de copii de la școala din comuna Frumușița, acum numărul lor crește la 2.737 de elevi. Pe lista școlilor se adaugă unități de învățământ din Munteni, Tecuci și Ghidigeni.

”Ținem foarte mult la programul „masă caldă în școli” și sperăm să contribuie la scăderea absenteismului și la un mod de viață sănătos”, a spus, într-o conferință de presă susținută astăzi, senatorul George Stângă, președintele Organizației Județene a PNL Galați.

Un alt act normativ dat de Guvernul Orban se referă tot la copii.

”Este vorba de Ordonanța de Urgență pentru decontarea navetei pentru elevii din mediul rural. Cei care merg la cursurile liceelor din municipii sau orașe să nu mai suporte acea cheltuială din buzunarul lor”, a mai spus Stângă.


Distribuie articolul

You May Also Like