Uite de asta o ducem prost. Unul dintre candidații la un loc în CA al Transurb a anunțat că va propune ca societatea de transport să repare străzile din oraș!

Distribuie articolul

Mare este Grădina Domnului iar dacă în ecuație își bagă coada politicienii, atunci se alege falimentul. Unul dintre candidații la un loc în Consiliul de Administrație al societății Transurb i-a lăsat cu gura căscată pe membrii comisiei de verificare. Asta după ce le-a spus că principalul lui proiect pentru propășirea Transurb este să repare străzile. Nea sacoșă-candidatul nici nu știa cu ce se ocupă societatea în care dorea să ajungă un fel de șef.

Dar să nu credeți că omul era venit de pe stradă, de dragul transportului gălățean. Indivizii sunt atârnători la partid (de obicei la partidul/partidele de la putere) și sunt trimiși să pape și gura lor o indemnizație de membru în CA, ca recompensă pentru diverse servicii. La Galați, membrii CA din societățile subordonate Primăriei primesc câte 1.450 lei pe lună care implică participarea la o ședință lunară.

Ca să nu se distreze doar un grup restrâns de oameni, consilierul liberal Onuț Atanasiu, membru în comisia care îi verifică pe candidați, a propus ca interviurile să fie transmise live. În felul acesta, trepădușii din politică care visează CA-uri se vor plimba în fundul gol prin fața poporului.

„Nu sunt candidați care să aibă habar despre societățile respective. Ar trebui ca persoanele să știe cum să modifice, în sens pozitiv, societatea, să aibă idei. Ar fi bine ca interviurile să fie transmise live, să vadă toată lumea cine vrea și cine va decide la societățile de interes local”, a declarat consilierul liberal Onuț Atanasiu.

La Galați sunt subordonate Primăriei societățile Transurb, Administrația Piețelor, Gospodărire Urbană, Ecosal, Zona Liberă și Parcul Industrial. Fiecare societate are între cinci și șapte membrii în CA. Conform Legii 109 privind guvernanță corporativă, candidații în CA depun dosare și, dacă îndeplinesc niște condiții minime, sunt acceptați la interviuri. Acestea au loc în prezența unei comisii alcătuită din trei consilieri locali și cei doi viceprimari. Candidații primesc întrebări și sunt punctați în sistem grilă dar procedura nu prevede un barem minim pentru excluderea celor slab pregătiți. Consiliile de Administrație sunt numite pe patru ani iar în luna martie, Consiliul Local va aproba noua componență.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns