Rabla, sold out  

Distribuie articolul

Rabla 2017 a stabilit un nou record. Toate cele 3.800 de vouchere suplimentare puse la bătaie, astăzi, s-au epuizat în mai puțin de 30 de minute de la lansarea pe piață, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

”Astăzi, 16 octombrie 2017, suntem în faţa unei zile minunate, pentru că în istoria Programului ‘Rabla Clasic’ pentru persoanele fizice, în 30 de minute toate cele 3.800 de prime de casare s-au terminat. Asta înseamnă că românii doresc să-şi reînnoiască parcul auto, doresc să circule într-un mediu curat şi sănătos şi să circule în siguranţă pe drumurile patriei. Eu mă bucur că în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută s-a aprobat suplimentarea bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu cu 25 de milioane de lei, care înseamnă 3.800 de prime de casare pentru Programul ‘Rabla Clasic’ pentru persoane fizice. În cele 13 ediţii de când există, astăzi suntem într-o perioadă istorică în care s-au epuizat, cum vă spuneam, toate cele 3.800 de prime de casare suplimentare, în 30 de minute. În acelaşi timp, pentru să suntem în această săptămână dedicată schimbărilor climatice, vreau să amintesc, bineînţeles, şi de Programul ‘Rabla Plus’. Sperăm ca, până la sfârşitul anului, să putem spune că este într-adevăr un program de succes. Românii se îndreaptă şi către cumpărarea de maşini care nu poluează, respectiv maşini 100% electrice sau maşini plug-in hibrid”, a spus Grațiela Gavrilescu, la o conferință despre schimbările climatice.

Valoarea primei de casare pentru mașinile obișnuite este de 6.500 de lei. Anul acesta, Guvernul a alocat alte 225 de milioane de lei pentru programul de înnoire a parcului auto național. Au fost prevăzute sume speciale pentru încurajarea achiziționării de mașini electrice sau hibride.


Distribuie articolul

You May Also Like