Se coace o mutare surpriză în Consiliul Local Galați. Legislativul ar putea avea un nou membru

Distribuie articolul

Se coace o mutare surpriză în Consiliul Local Galați. În rolul brutarului este conducerea ALDE Galați care i-a pus gând rău consilierului local Eugen Găvan. Alde Cristian Dima&Co vor să-și mătrășească propriul consilier, adică să-l zboare din Consiliul Local.

Ne-am băgat și noi urechile în povestea asta ca să aflăm ce mai refulează din fosa politică locală. Așa cum era de așteptat, părțile au păreri diferite: unii spun luna, lacul și partidul, alții zic la revedere.

Așadar, se agită apele prin ALDE Galați. I-am spune cutremur, dar asta ar însemna să hiperbolizăm un partid de câteva procente. Liderului consilierilor ALDE în Consiliul Local i se reproșează lipsa de implicare și i se cere să plece din legislativ.„Lui Eugen Găvan i se reproșează lipsa de activitate, lipsa de implicare. I s-a propus să facă un pas în spate, el nu a fost de acord. Suntem nemulțumiți de activitatea lui de lider de grup al consilierilor ALDE. Timp de un an și ceva nimeni nu l-a deranjat, nimeni nu l-a întrebat ceva, și acum constatăm că nu avem nici măcar un singur proiect inițiat de ALDE Galați, nici măcar o propunere de schimbare de nume de stradă, de piață. Nimic. Este un om bine pregătit profesional, avem nevoie de el la partid dar dacă nu poate din motive de el știute să se implice temeinic la Consiliul Local mai bine să facă un pas în lateral, să îi ia locul un tânăr cu chef de muncă, cu idei”, a declarat Cristian Dima.

Eugen Găvan recunoaște faptul că este cu un picior și jumătate în afara Consiliului Local dar respinge acuzațiile care i se aduc. El pune dorința conducerii ALDE Galați de a-l elimina pe dorința unor lideri de a-și impune oamenii în diverse funcții la viitoarele alegeri interne.

„Dacă eu n-am activitate, ceilalți colegi au? De ce se discută doar despre mine? Vă spun eu, se apropie alegerile interne și le dă cu rest împărțirea posturilor. Dacă îmi retrag sprijinul politic, trebuie să mă retrag, conform legii. Eu știam de intenția lor, în partid mi s-au imputat alte chestii legate de reprezentativitate, de respectarea în Consiliul Local a principiilor liberale. Să verifice stenogramele consiliului, stau mărturie documentele”, a spus Eugen Găvan.

Chiar dacă este unul dintre membrii fondatori ALDE Galați și este bine văzut în interiorul filialei, Eugen Găvan anunță că nu mai vrea să lucreze cu actuala conducere și că vrea să plece din partid.

„Eu nu vreau să pornesc război, am mai trecut prin episoade asemănătoare. Deși sunt fondator ALDE, am dorit să plec din partid de mai multe ori în ultimii ani, de fiecare dată am fost oprit. Cu oamenii care acționează așa, ce rost mai are să rămân în partid”, a precizat consilierul ALDE, Eugen Găvan.

Situația lui Eugen Găvan va fi discutată în interiorul partidului la ședințele ALDE Galați de miercuri și vineri.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns