Transporturile interjudețene, încă incerte

Distribuie articolul

Transporturile de călători rutier, feroviar sau fluvial rămân deocamdată cu multe curse anulate sau parțial blocate.

La Autogara Metropoli Galați sunt în momentul de față mai multe curse blocate tur-retur înspre Bicaz, Iași, Constanța, Sibiu sau Piatra Neamț. Spre București, rămân deocamdată două curse, la 7 și 15 iar returul la 10,25 și 16,50.

De luni este foarte posibil ca numărul curselor înspre și dinspre Capitală să crească.
Tot pentru transportul rutier trebuie spus ca RVG Botoșani, care operează pe traseul Botoșani- Constanța, cu oprire în Galați, va relua cursele după ce Suceava a ieșit din carantină, cel mai probabil la mijlocul săptămânii viitoare.

La CFR situația este la fel de incertă, în continuare existând multe trenuri anulate. Spre București circulă zilnic două garnituri, la 12 și 14,30, la Brașov se circulă normal cu o garnitură, spre Cluj-Napoca trenul respectiv circulă doar până la Iași deoarece până acum era problema carantinării în Suceava. În acest caz, cei de la CFR Călători nu au putut să ne precizeze când se va putea circula pe întreaga relație. De asemenea, încă mai rămân suspendate și câteva garnituri spre Mărășești.

De la Navrom Bac am aflat că pentru I.C. Brătianu se circulă la fiecare jumătate de oră în intervalul 6-17 iar după această oră, până la 22 la fiecare 60 de minute.
La sfârșit de săptămână traversarea Dunării se face din oră în oră.
Concluzionând, chiar daca Starea de Urgență va ajunge mâine la final, modificări importante în transporturile interjudețene nu vor fi operate chiar de luni, ele fiind prognozate a fi implementate pe tot parcursul săptămânii viitoare. Pe măsură ce vor interveni modificări, vom reveni cu informații.


Distribuie articolul

You May Also Like