Tramvaiele promise de Primăria Galați, întârziate de birocrație. Licitația va fi organizată de Guvern peste două luni

Distribuie articolul

A fost prelungită data limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației privind achiziționarea de tramvaie noi pentru orașele Galați, Brăila și Ploiești. Companiile interesate de licitația organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pot depune oferte până pe 15 mai. Termenul inițial a fost 27 februarie, dar mai mulți ofertanți au cerut informații suplimentare, ceea ce a dus la modificarea datei limită.

Conform informațiilor oficiale, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice vrea să cumpere 20 de tramvaie noi pentru Ploiești și câte zece pentru orașele Galați și Brăila. Valoarea achiziției este estimată la 68 milioane de euro, ceea ce înseamnă că un tramvai costă aproximativ 1,7 milioane de euro.

Conform caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut, sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise și echipamente pentru comanda automată a schimbării macazurilor. De asemenea, tramvaiele vor avea podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere, instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalație pentru sistemul de ticketing și sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior.


Distribuie articolul

You May Also Like