Costică, ni-no, ni-no…

Distribuie articolul

O nouă lege urmează să includă o prioritate în trafic pentru politicieni, mai exact pentru președinții Consiliilor Județene! Primesc și ei girofar! Codul rutier se modifica la inițiativa socialiștilor.

OUG nr. 195 din 2002 va include dreptul de girofar pentru președinții Consiliilor Județene din România. Odată implementată noutatea, șoferii vor trebui sa le dea prioritate și acestor politicieni în trafic. În prezent, Codul rutier și Regulamentul de aplicare a Codului rutier stabilesc ca pot folosi girofar albastru autovehiculele ce aparțin Poliției, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Autorității Vamale Române, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, serviciilor de Ambulanță și medicină legală, Protecției civile, Ministerului Apărării Naționale care însoțesc coloane militare, unităților speciale ale Serviciului Roman de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, precum si autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.

Semnalul albastru, în general este utilizat de vehiculele din diverse instituții ale statului. Este vorba de poliție, jandarmerie, ambulante, protecție civilă, armată, procurori și chiar inspectori ANAF, dar numai când se deplasează în misiuni care au caracter de urgență.

Spre deosebire de lumina roșie, participanții la trafic nu sunt obligați să oprească, ci doar sa acorde prioritate (în limita posibilității).

Președinți de CJ cu girofar.

Inițiatorii socialiști ai proiectului legislativ susțin că președinții de Consilii Județene din România sunt și vicepreședinți ai Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență (CJSU), așadar, în pandemie, s-a dovedit adesea ca aceștia trebuie să ajungă imediat la ședințe ori diverse întruniri cu caracter de urgență.


Aceste întâlniri, de obicei, au loc în aceeași clădire cu sediul CJ, dar urgența unor ședințe programate în avans poate apărea oricând.

Această modificare este o consecință firească a recunoașterii locului si rolului președinților de consilii județene în ierarhia unui stat de drept, și are rolul de a facilita rezolvarea operativă a tuturor tipurilor de activități specifice precum și îndeplinirea atribuțiilor alocate acestei funcții”, spun inițiatorii.


Așadar, imediat ce legea va fi adoptată, și din câte am înțeles ar fi o chestiune de zile, Costică și omologii săi din toată țara vor circula cu ni-no, ni-no.
Să fie gălăgie…


Distribuie articolul

You May Also Like