Tramvaie noi de la Ministerul Dezvoltării pentru cinci orașe, inclusiv pentru Galați și Brăila

Distribuie articolul

Recent am aflat că orașele Galați și Brăila se vor alege cu 10 tramvaie noi, fiecare. Asta în cadrul unui proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice care a deschis licitații pentru achiziționarea de 70 de tramvaie.Gălățenii s-au bucurat ca la jucării noi, dar entuziasmul s-a mai domolit atunci când guvernanții nu au reușit să prezinte un termen privitor la apariția pe străzile orașelor a noilor vehicule. Cârcotașii au mai găsit un punct slab: orașele Galați și Brăila vor primi cele mai puține tramvaie, în comparație cu celelalte localități incluse în proiectul Guvernului.

Le luăm, nu le dăm, ar putea spune gălățeanul optimist. Cel pesimist și cârcotaș a început să le numere și a aflat că lista de achiziții de tramvaie este deschisă de orașul Ploiești cu 20 de bucăți. Urmează municipiul Craiova cu 17 tramvaie și orașul Reșița cu 13 vehicule, iar la final sunt cele 20 de tramvaie care se vor plimba prin Galați și Brăila. Bune și astea, dar ce stea în frunte poartă orașele Ploiești, Craiova și Reșița de au primit un cadou mai frumos? La Brăila sunt niște pesediști răi care s-au împotrivit cârmuirii înțelepte de la București, dar la Galați, sunt doar soldați disciplinați care anul trecut vorbeau despre 18 tramvaie noi!

Oricum, tramvaiele noi vor veni când vor veni și vor avea treabă de făcut. În cadrul licitației organizate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ofertele sunt așteptate până pe 27 februarie. Conform caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 32 pe scaune, un consum de energie scăzut, sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise și echipamente pentru comanda automată a schimbării macazelor. De asemenea, tramvaiele vor avea podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere, instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalație pentru sistemul de ticketing și sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. În plus, ușile vor fi prevăzute cu sistem de siguranță antistrivire, cu buton de precomandă de deschidere din interior și din exterior și cu buton de deschidere în caz de urgență.


Distribuie articolul

You May Also Like