Traficul auto în zona blocului R5 de la Ancora, închis pe termen nelimitat. Lucrările la parcarea supraetajată sunt suspendate

Distribuie articolul

Umblă zvonul că prima parcare supraetajată din Galați nu va mai fi nici măcar a doua. Cică terenul pe care se construiește măgăoaia ar fi instabil sau, mai rău, în subteran ar fi o mândrețe de crater care așteaptă să înghită tot ce va fi construit pe sol. Oricum ar fi, investiția Primăriei înghite și ea noi întârzieri și, probabil, sume din ce în ce mai mari de bani. Chestia îi scămoșează primarului Ionuț Pucheanu cv-ul electoral, dar le dă și viața peste cap șoferilor care au treabă prin Mazepa.

Facem o scurtă recapitulare. Construcția „primei parcări supraetajate din orașul Galați” a început demult și se va încheia târziu. La început, specialiștii Primăriei au uitat să treacă în proiect devierea rețelelor de utilități aflate pe/sub terenul de lângă blocul R5 de la Ancora. Asta a însemnat noi cheltuieli și timp pierdut. După ce am depășit etapa, am aflat că terenul nu permite ridicarea clădirii proiectate de savanții plătiți de Primărie. Un amănunt care o să ducă la noi studii, noi cheltuieli, timp pierdut. Bineînțeles, dacă parcarea se mai poate face! Între timp „prima parcare etajată din Galați” a devenit a doua deoarece la obiectivul comandat de Consiliul Județean lângă Spitalul de Urgență se lucrează, acesta urmând să fie gata la finalul anului viitor, înainte de termenul stabilit în contract.

Noi nu știm dacă primarul Pucheanu i-a dat cu capul de masă pe băieții care au făcut studiile de fezabilitate pentru parcarea de la Ancora. Dacă nu a făcut-o, ar face bine să se grăbească, pentru că specialiștii în „terenuri și rețele de utilități” își bat joc de gălățeni și de banii publici. Probabil, la fel ca turiștii străini au în cap doar droguri, sex și păcănele, în nici un caz parcări supraetajate.

Până să aflăm deznodământul, ocoliți zona Ancora: acolo sunt mult praf din șantierul abandonat și multe înjurături din mașini deoarece circulația auto pe strada Giuseppe Garibaldi(Armata Poporului), în intersecția cu străzile Roșiori și Ovidiu este interzisă de trei luni și va rămâne așa încă mult timp.


Distribuie articolul

You May Also Like