Orașul Galați va avea anul viitor o nouă grădiniță. Află AICI unde va fi construită și ce capacitate va avea

Distribuie articolul


În orașul Galați va fi construită prima grădiniță din ultimii 30 de ani. Clădirea va fi ridicată în Țiglina 2 și va fi realizată cu fonduri europene. 160 de copii vor putea folosi instituția începând din primăvara anului viitor.


Grădinița va fi construită pe strada Constructorilor. Astăzi, Primăria a predat terenul unde va fi ridicată clădirea, iar investitorul trebuie să finalizeze investiția în 12 luni. În interior, vor fi numeroase dotări, iar în curte ca fi un loc de joacă.


„Grădinița se va construi în cartierul Țiglina 2, pe strada Constructorilor nr. 18 C, va avea parter şi două etaje, opt săli de clasă, un cabinet medical, loc de joacă și birouri. De asemenea, se vor asigura dotări precum: mese, scaune, birouri, dulapuri şi vestiare, jocuri, videoproiectoare, laptopuri, ecrane de proiecţie, imprimante, materiale didactice. La exterior se vor amenaja spații de joacă pentru copii care vor avea la dispoziție căsuţe, leagăne sau tobogane. Grădinița este destinată unui număr de 160 de preşcolari, împărţiţi în 8 săli de grupă”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.


Grădinița din Țiglina 2 va costa peste șapte milioane de lei, din care cinci milioane reprezintă finanțare europeană.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns