Topul preferințelor noilor patroni din 2021

Distribuie articolul


Aproape 20% din firmele deschise anul acesta fac comerț și se ocupă de reparații auto și motociclete,


Oficiul Național al Registrului Comerțului a publicat date privind firmele înmatriculate în primele 7 luni ale anului.


Potrivit evidenței, numai în ultima luna (iulie) numărul total de înmatriculări a fost de 199 de persoane juridice, la nivelul județului Galați. Cele mai multe au fost SRL-uri, societăți cu răspundere limitată – 164 de firme.


De la începutul acestui an și până pe 31.07.2021 statistica arată că au fost înmatriculate un total de 1893 de firme, numai în Galați. 1204 au fost SRL, 258 PFA – persoane fizice autorizate, 265 II – întreprinderi individuale, 157 IF – întreprinderi familiale și 9 CA – societăți în comandită pe acțiuni. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, dinamica înmatriculărilor arată o creștere cu 69,93 la sută, având în vedere că în 2020 au fost înmatriculate 1119 firme, în aceeași perioadă de șapte luni.


Conform ONRC, județul Galați se situează pe locul 19, în topul înmatriculărilor pe țară, de noi societăți comerciale.


După denumirea secțiunii CAEN, a activităților economice declarate la înregistrare, pe primul loc în preferințele patronilor firmelor nou înființate se situează ”Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul”, dar și ”repararea autovehiculelor şi motocicletelor”. ” Agricultură, silvicultură şi pescuit” este un alt domeniu vizat de întreprinzători, iar pe locul trei și patru s-ar afla ”Construcțiile” și, respectiv, ” Transport şi depozitare”. Alte domenii, în ordine, în care au ales să activeze noii întreprinzători, de anul acesta, sunt: Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice; Informaţii şi comunicaţii; Industria prelucrătoare; Hoteluri şi restaurante; Activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport; Alte activităţi de servicii.


Distribuie articolul

You May Also Like