EDITORIAL/ Tradițional de dezumanizați

Distribuie articolul

Am dat mai răruț pe pagina asta fiind angrenat într-un proiect așa mai electoral. Am bătătorit cu pingelele din dotare satele gălățene, am stat de vorbă cu candidați, am analizat ce realizări crepusculare și-au antamat unii primari în exercițiu și am luat la cunoștință, pe persoană fizică, stilul fiecăruia de a se promova în fața electorilor. Stil, pe dracu’!


Nu-mi doresc să mă erijez în avocatul celor de la PNL și nici s-o fac pe procurorul de serviciu ce le articulează pălitura de osândă socialiștilor din PSD.


Modalități total diferite de abordare, care mai tinerești și moderniste, care mai prăfuite cu stigmatizări șobolănești.
Am reperat oameni sinceri, ce-și doresc să fie prezenți în viața comunității, interesați în a aduce plusvaloare în satele gălățene. Nu-i foarte greu să-ți dai seama de buna intenție a unui candidat sau de slăbiciunea altora de a urca pe o scară socială doar că așa îi cere partidul, să fie o simplă pușculiță.


Mentalitatea diferă evident de la individ la individ dar, pe ansamblu sunt blocuri compacte, îndoctrinate cu sârg de politicienii de la ’’județeană’’.


Culmea ridicolului e că majoritatea primarilor în exercițiu ce provin evident de la PSD au ales așa cum știu ei s-o facă mai bine calea distructivă, de contaminare a mentalului alegătorului cu informații obscure despre adversari. Ceva de genul, „…da și candideazî așela, uăi, da și știi sî facî? Da eu aicea am făcut, nu si vedi?” Alții merg pe săgeți otrăvite: „ O bețivî, uăi! Nu știi și spuni!” Sunt și radicalii prezenți în peisaj: ’’ …dacî ista iasî primar, mă împușc. Dau Primăria când vreu șî cui vreu!”


Să-i alegeți pe cei ce țin la comunitățile lor.
Să-i alegeți pe cei ce au făcut în viața lor și pentru alții, nu doar pentru ei.
Să-i alegeți pe cei ce știu a coordona și nu a conduce.


În rest, n-ar fi rău să vă vindeți budele din spatele curților, cu tot ce-i în ele și să vă înscrieți pe o nouă traiectorie. Umanizată.


Distribuie articolul

You May Also Like