Pesediștii moldoveni nu fac alianțe. Nici autostrăzi, școli și spitale!

Distribuie articolul

Am trăit să o vedem și pe asta: niște cetățeni din România se declară revoltați de faptul că alți cetățeni vor să construiască, prin propriile forțe și cu ajutor de la UE, infrastructură modernă de transport, medicală, de turism și culturală. Cei revoltați țipă pe FB și în presă, în timp ce ceilalți au semnat protocolul de înființare a Alianței Vestului și se apucă de treabă.

Cele mai multe critici au venit din Moldova și au un mesaj adresat persoanelor cu drept de vot și flegmă pe bărbie: ungurii ne iau Ardealul, separatism, săriți fraților-țărișoara mea. Nu contează că prostiile aruncate pe internet pulverizează logica elementară, dar sună cunoscut: pe vremuri, PRM-ul lui Vadim Tudor nu câștiga cele mai mari procente în Ardeal pe voturile românilor „prigoniți”, ci în Moldova unde nu este adidas de ungur.

Așadar, patru primari din vestul țării, întâmplător (sau nu) de la PNL, au făcut o alianță pentru că s-au săturat să-i aștepte pe incompetenții de la Guvern să miște lucrurile. Proiecte există, bani pune UE la bătaie, dar în România nu se construiesc autostrăzi, școli și spitale. Prin înființarea asociației care i-a pus pe jar pe politrucii moldoveni, cei patru primari vor să atragă fonduri europene și să construiască între orașele lor (Oradea, Arad, Cluj-Napoca și Timișoara) autostrăzi, cale ferată pentru tren de mare viteză, spitale regionale, infrastructură pentru turism și rețele culturale. Practic, vor să facă treaba Guvernului și, probabil, vor reuși, așa cum au reușit o grămadă de lucruri interesante la care edilii din Moldova se uită ca politicianul la poartă nouă.

Indivizii care comentează pe FB fie sunt proști grămadă, fie sunt plătiți. Se vede din cosmos că românii din Vest o duc din ce în ce mai bine datorită politicienilor locali, în timp ce Moldova, în general, și Galațiul, în particular, se scufundă având în frunte politicieni precum Dan Nica și Viorel Ștefan. Într-un fel sau altul, domnii menționați controlează de prea mulți ani consiliile locale, consiliile județene, primăriile și au influență la Guvern, cu efecte dezastruoase pentru cetățeni. Nu o spunem doar noi, ci și colegul dumnealor de partid:

„Din păcate, sunt câțiva dintre românașii noștri care, în țară și pe la Bruxelles, încearcă să stopeze acest mare proiect…. Sunt unii care au interese locale acolo, de ce credeți că acest pod nu s-a făcut de peste 20 de ani? Sunt unii care au interese acolo, ba că trec cu Dunărea, ba cu un bac. Și atât meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni din păcate, din zona respectivă care au aceste interese…. Să vadă cine, ce, cum pe la Bruxelles, cine pune bețe în roate să nu semneze Comisia Europeană”, a declarat la TVR, Eugen Teodorovici, ministru de Finanțe în Guvernul PSD.


Distribuie articolul

You May Also Like