Fraudă cu fonduri nearambursabile  

Distribuie articolul

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului SUSANU ION, la data faptei administrator în fapt al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2009-2013, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile privind achiziția de utilaje pentru prestări servicii în agricultură, inculpatul Susanu Ion, cu intenție, i-a determinat pe administratorii firmei pe care o controla să depună la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe documente false (cereri de oferte, raportul comisiei de evaluare a ofertelor etc.).

Aceste demersuri au avut ca rezultat obținerea nedrept de la A.P.D.R.P. a 815.295,50 lei, sumă cu care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorie a sechestrului și a popririi asupra mai multor bunuri imobile și mobile aflate în proprietatea inculpatului Susanu Ion.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

SURSA: DNA


Distribuie articolul

You May Also Like