Ticăloșie edilitară: Primăria vrea să închirieze blana ursului din parcare

Distribuie articolul

Tupeu de Galați. Edilii gălățenilor vor să scoată la licitație locurile din parcările rezidențiale. Conform statisticilor, prin Galați se foiesc aproape 80.000 de mașini iar în parcările pe care a pus ochii Primăria sunt circa 11.000 de locuri. Oricum am învârti cifrele, o să fie nasol. Iar modul în care va fi pusă porcăria în practică va provoca numeroase probleme asupra cărora vom insista în următoarea perioadă. Acum doar ne uităm de la balcon și observăm că municipalitatea a scos la mezat blana ursului din parcare ca să jupoaie pielea fraierului de contribuabil.

O chestiune de strategie edilitară: vi se pare că la Galați parcările rezidențiale reprezintă o problemă? Eventual, o problemă urgentă? Și dacă nu ați depistat vreo problemă, de ce ar încerca edilii să schimbe ceva? Din necunoaștere sau din ticăloșie? Hai că v-ați prins: nici nu le-a trecut prin cap să rezolve ceva, vor să mai facă niște bani pe spatele fraierilor cu patru roți.

O chestiune de bun simț edilitar: ca să ceri ceva(o taxă), înainte trebuie să oferi altceva(să construiești un loc de parcare). Oricum nu merge să umbli în portofelul oamenilor după ce nu ai făcut decât să tragi niște dungi amărâte pe stradă și pe trotuar. Nici nu mai spunem că de aproape un an edilii se comportă ca maimuțele: învârt răbojul pe toate părțile și încearcă fără succes să picteze câteva dungi pe asfalt.

Argumentul suprem este că, în ceea ce privește parcările, închiriatul se poartă în marile orașe ale lumii, ba chiar și aproape de noi, pe la Cluj-Napoca, Brașov. După ce ne bagă mână în buzunar fac și mișto de noi. La Galați trăim ca în paleoliticul timpuriu și suntem conduși de triburi barbare dar când este momentul să umblăm la portofel ne comparăm cu extratereștrii de la Paris, Berna și Sibiu. Ce nu înțeleg edilii din Galați este că brașovenii, clujenii, parizienii au drumuri, aeroporturi, democrație participativă, proiecte culturale, turiști și alte chestii pe care gălățenii le văd doar în ziare.

În concluzie, băieții de la Primărie vor să ne bage în rândul lumii. Noi nu am zice nu, dar parcă ne-ar fi mai bine dacă ne-am băga în civilizație cu un spital, un stadion, un pod. Sau măcar cu niște parcări noi. Părerea mea!


Distribuie articolul

You May Also Like