Viața la bidon

Distribuie articolul

Zilele trecute un cetățean se spăla în fântâna arteziană de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Păi unde să se spele? Primăria nu-i dă apă caldă și nici ștrand. Alții o duc mai rău decât exhibiționistul de la Păpădie. Se spală cu apă la bidon. Zilnic, stau ca gușterii la margine de drum și așteaptă să vină cisterna cu apă de la Apă Canal. Vecinii aciuați pe la geamuri comentează, din când în când gușterii apar la televizor. Nici asta nu contează: apa-i gratis chiar dacă-i rușinoasă.

De fapt, asta-i realitatea în orașul Galați. Nu Velocity, nu hub-uri pe la Parcul de Soft, nici măcar Splash-ul de la plajă nu sunt reprezentative, ci setea și jegul. Chestiile evidente nu apar în raportul primarului la un an de mandat și nici în strategiile edilitare de adormit copii. Nici nu se poate: n-ai cum să-i urci pe aparii încărcați cu peturi pe biciclete inteligente și electrice și să-i trimiți să facă baie în piscina de la Jungle Splash. Este mai frumos și mai palpabil la garajul de lângă bloc.

În plus, viața la bidon aduce voturi unor politicieni. Realitatea este văzută diferit prin bidonul de plastic. Zerourile de la întreținere par mai puține, găurile din lenjeria intimă se metamorfozează în ornamente tantrice iar un candidat precum grobianul Bacalbașa devine un făt frumos expert în bunele maniere. Părerea mea.


Distribuie articolul

You May Also Like