Minivacanța de Crăciun bate la ușă. În următoarele cinci zile, instituțiile, magazinele și farmaciile vor fi închise sau vor avea program special

Distribuie articolul

Instituțiile, magazinele, băncile și farmaciile vor avea program special în următoarele cinci zile. Începe minivacanța de Crăciun, iar până joi, 27 decembrie,  toți bugetarii vor sta acasă. Program adaptat sărbătorilor vor avea și unitățile private.

Începând de vineri, la finalul programului de lucru, până miercuri inclusiv, bugetarii au vacanță. Asta după ce Guvernul a declarat zile libere pe 24 și 31 decembrie. Ca urmare, bugetarii vor avea două minivacanțe de câte cinci zile, atât de Crăciun, cât și de Anul Nou. Zilele de 24 și 31 decembrie cad luni și astfel se creează o punte între week-end-uri și zilele de 25 și 26 decembrie, respectiv 1 și 2 ianuarie, care sunt zile libere prin lege.

Unele instituții vor lucra în următoarele zile. Este vorba despre spitale, Salvare, Poliție și pompieri, dar și de câteva instituții subordonate Primăriei Galați. Astfel, la Serviciul de Stare Civilă, Biroul „Decese”, este închis duminică și marți, pe 23 şi 25 decembrie. Sâmbătă, luni și miercuri se eliberează doar certificate de deces în intervalul orar 9.00-13.00, iar programul în regim normal se reia joi, pe 27 decembrie. La Biroul „Naşteri” este închis în următoarele zile și se lucrează pe 27 și 28 decembrie. Program special este și la Serviciul de Taxe şi Impozite Locale și la Registratura Generală.

De asemenea, se va lucra la Compartimentul Restituiri Premise și Certificate de Înmatriculare din cadrul Poliției.

„Hotărârea de Guvern numărul 983/2018 a statuat ca zilele de 24 și 31 decembrie să fie zile libere, în sistemul bugetar. Cu toate acestea, având în vedere necesitatea asigurării continuității serviciilor publice oferite cetățenilor de Inspectoratul de Poliție Județean Galați, Compartimentul Restituiri Premise și Certificate de Înmatriculare din cadrul Serviciului Poliției Rutiere va funcționa și în aceste zile, în intervalul orar 08.00 – 12.00, în vederea remiterii documentelor reținute ca urmare a săvârșirii abaterilor de la normele rutiere pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale complementare, ori măsuri tehnico-administrative și, implicit, validarea dreptului de circulație”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

Modificări vor fi şi în transportul public local. Societatea Transurb anunţă că, de sărbători, toate autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Galaţi vor circula după un program special. De Ajun, de Crăciun şi de Anul Nou, mijloacele de transport în comun vor efectua curse conform graficului de weekend. Asta înseamnă reducerea frecvenţei curselor şi, implicit, creşterea timpului de aşteptare în staţii.

Program special va fi și în domeniul privat. Supermarketurile din Galați vor fi închise în prima zi de Crăciun sau vor avea program scurt, așa că aveți grijă cum vă programați cumpărăturile. Orar special vor avea și magazinele de cartier, depozitele angro, tarabele de la piață, farmaciile și băncile. Toate unitățile vor funcționa în regim normal de pe 27 decembrie până la minivacanța de Anul Nou.


Distribuie articolul

You May Also Like