Termoficarea urbană a făcut un crater în bugetul local

Distribuie articolul

Deși în proporție foarte mare apartamentele gălățenilor au centrale termice, factura pentru termoficarea urbană a început să se încurce în zero-uri. În luna noiembrie, nota de plată pentru agentul termic care s-a plimbat pe magistralele CET și Calorgal a fost de 5 milioane de lei, a anunțat primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu. Culmea, în luna noiembrie temperaturile au fost pozitive, atât ziua cât și noapte.

Așadar, cu gaura făcută de termoficare în bugetul local, am ridiculizat Groapa Marianelor. Strigător la cer este că jumătate din suma uriașă plătită în noiembrie de Primărie societății Electrocentrale reprezintă pierderi. Informația a fost făcută publică de primarul Pucheanu înainte de ședința Consiliului Local de marți, 19 decembrie.

„Au fost cumpărate 22.000 de gigacalorii iar către populație am reușit să livrăm puțin sub 10.000 de gigacalorii, mai puțin de jumătate. Am plătit 5 milioane de lei, din care 2,5 milioane sunt trecute la pierderi”, a declarat, după ședința Consiliului Local, Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați.

Colac peste pupăza căzută în groapa cu datorii, primarul Ionuț Pucheanu a anunțat că factura este dodoloață și din cauza unei erori. Cică recensământul apartamentelor conectate la sistemul centralizat de termoficare a fost făcut greșit iar rezultatele sunt eronate. Practic, la sistem se mai adapă vreo 10.000 de apartamente în condițiile în care în documente figurează circa 20.000 de clienți.


Distribuie articolul

You May Also Like