Depozitul de deșeuri menajere de la Valea Mărului, gata să intre în activitate

Distribuie articolul

S-au finalizat lucrările la noul depozit de deșeuri menajere de la Valea Mărului. Activitatea, derulată în domeniul gestionării deșeurilor menajere, face parte dintr-o amplă investiție gălățeană prin care se implementează în județul Galați un sistem unic în țară de management al deșeurilor.


Noul depozit de la Valea Mărului este dotat cu tehnologii de mediu de ultimă generație și respectă cele mai drastice norme impuse de autoritățile europene în acest domeniu.


Deșeurile menajere și cele nepericuloase vor fi colectate separat, sortate și tratate mecano-biologic, astfel încât în noul depozit va ajunge doar un compost, care la anumite intervale de timp va fi aco-perit cu strat de pământ.


Calculele specialiștilor arată că, după operațiunile de sortare și tratare, doar jumătate din deșeurile menajere colectate de la populație va ajunge în depozitul de la Valea Mărului.


Noul depozit are o capacitate de un million de metri cubi şi este proiectat să aibă o durată de viaţă de 30 de ani.


Este dotat cu o stație ultraperformantă de epurare a apelor, are propria stație de sortare, sistem mo-dern de drenare și colectare a levigatului, de colectare a gazelor de fermentație și sistem de monitori-zare a pânzei freatice.

@
Totodată, are propriul laborator de analize a probelor de mediu, stație meteo, clădire administrativă, garaj cu atelier mecanic, stație de alimentare, stație de spălare și încă o ministație de epurare a apelor uzate.

De asemenea, au fost achiziționate mai multe utilaje de mare tonaj, care vor fi folosite în ca-drul depozitului.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns