Teleconferință cu prefecții pe tema sărbătorilor pascale

Distribuie articolul

Premierul Florin Câțu și ministrul Internelor, Lucian Bode au susținut ieri o teleconferință cu prefecții pe tema minivacanței prilejuită de sărbătorirea Paștelui Ortodox.


Prefecților li s-au reamintit responsabilitățile ce le revin, inclusiv structurilor centrale și teritoriale ale MAI, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.


Ministrul Afacerilor Interne le-a cerut prefecților mobilizare maximă pentru gestionarea misiunilor încredințate, subliniind necesitatea unei colaborări permanente cu autoritățile locale și cu reprezentanții cultelor religioase, menită să asigure, în zilele următoare, cadrul necesar preîntâmpinării sau soluționării oricărei situații apărute.


”Așteptările din partea cetățenilor sunt mari, iar presiunea căreia trebuie să-i faceți față în contextul pandemic pe care îl traversăm este în continuare foarte mare”, a transmis ministrul Afacerilor Interne.


Vizate vor fi, în principal, stațiunile montane și cumva cele de pe litoral, unde se așteaptă un număr mare de turiști, zonele aglomerate – centre comerciale, piețe, dar și bisericile, unde au loc ceremoniile religioase specifice acestei perioade.


Alte priorități ale dispozitivelor mobilizate de sărbători sunt fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulație și reducerea timpului de așteptare la punctele de trecere a frontierei de stat.


Ministrul Lucian BODE a menționat că prezența efectivelor MAI în teren are, în principal, o componentă preventivă, care vizează limitarea acelor comportamente sau activități ce ar putea conduce la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Totodată, ministrul a solicitat angajaților MAI, să acționeze cu calm și cu responsabilitate, dar să manifeste o atitudine fermă acolo unde se încalcă legea.


Distribuie articolul

You May Also Like