Recursul compensatoriu, aruncat la gunoi. Parlamentarii vor vota pentru abrogarea legii care a speriat România

Distribuie articolul

Recursul compensatoriu va deveni istorie. Astăzi, deputații au pe ordinea de zi un proiect care prevede abrogarea legii care a scos în stradă mii de infractori periculoși. Probabil, proiectul va fi aprobat în condițiile în care parlamentarii fostei puteri au anunțat că susțin abrogarea.

Semnalul a fost dat marți în Comisia juridică a Camerei Deputaților unde a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, un raport favorabil pe proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu.

„Astăzi, colegii deputați din Comisia Juridică a Camerei Deputaților au votat în favoarea abrogării recursului compensatoriu. Mâine, legea va merge la votul final și sper să fie adoptată astfel încât șmecheriile introduse de Comisia Specială Iordache, și care au făcut atât de mult rău, să dispară, cel puțin pentru viitor, odată pentru totdeauna!”, a scris pe Facebook, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall.

Legea a stârnit numeroase controverse după ce numeroși infractori au provocat un val de infracțiuni, multe violente. În vară, un proiect de abrogare inițiat de PNL a fost respins de senatori, dar între timp reprezentanții PSD s-au răzgândit.

În acest caz, Camera Deputaților este for decizional.


Distribuie articolul

You May Also Like