PNL Galați: „În vreme ce gălățenii stau acasă, Primăria dă 60.000 de lei să promoveze e-ticketing-ul în mijloacele de transport”

Distribuie articolul

Reprezentanții PNL Galați au descoperit faptul că Primăria cumpără pliante de promovare în timpul epidemiei de COVID-19. Este vorba despre pliante care explică modul de utilizare a serviciului de e-ticketing în transportul public. În total este vorba despre suma de 60.000 de lei, o cheltuială considerată nejustificată de consilierii liberali.

„Un nou serial din ciclul ”În pandemie, Primăria face lucruri trăsnite” se derulează în aceste zile. În timp ce gălățenii sunt obligați să stea în locuințe, municipalitatea dă 60.000 de lei pe achiziția unor pliante de promovare.

Nu este vorba de anunțarea măsurilor de protecție împotriva Covid – 19, ci a celor de aplicare a serviciului de e-ticketing. Considerând că aceasta este o urgență în pandemie, municipalitatea a decis să facă achiziția direct, în data de 26 martie, și a pus la bătaie un buget de 60.000 de lei. Există deja o ofertă în analiză, a celor de la Tipografia Opanis 2006 SRL.

În condițiile în care numărul gălățenilor care folosesc mijloacele de transport în comun este sensibil redus în această perioadă, în condițiile în care eforturile ar trebui concentrate spre sectorul de sănătate, de sprijinire a populației și a economiei locale, altele ar trebui să fie preocupările municipalității, nu promovarea e-ticketing-ului.

E păcat că resurse financiare importante sunt direcționate spre servicii a căror necesitate este discutabilă și în perioade normale, cum a fost cazul celor 130.000 de lei, dați pentru monitorizarea presei, prin încredințare directă. Asta în timp ce unități medicale din subordinea municipalității nu au nici măcar dezinfectanți pentru mâini iar sute de locuințe sunt în continuare nerebranșate la sistemul de apă potabilă.

Considerăm că, măcar în aceste momente, Primăria Galați ar trebui să dea dovadă de maturitate și să direcționeze fondurile în primul rând către sectorul de sănătate. Să nu uite apoi că nu a adoptat niciun fel de măsuri de sprijinire a populației sau a mediului economic, deși noi au fost făcute numeroase propuneri în acest sens.”

Sursa: PNL Galați


Distribuie articolul

You May Also Like