Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”. Agenda culturală în weekend

Distribuie articolul

În cea de a doua săptămână a ediției a XIX-a a Festivalului Internațional „Leonard”, liricul gălățean aduce publicului două seri pline de magie și culoare: a IX-a ediție a seriei Jazz In The City – Unforgettable by Night Lights și spectacolul cu opera Pescuitorii de perle de Georges Bizet.

Night Lights este un proiect pus în practică de cinci artiști cu atitudine muzicală, ce transpun într-o manieră originală cele mai cunoscute piese internaționale, îmbinând armoniile plăcute ale pianului (Cătălin Cotelin) cu sunetele grave ale contrabasului (Adrian Flautistu), cu o voce cu nuanțe calde de jazz (Anda Dimitriu) și cu armonicele magice ale saxofonului (Eugen Mamot), acompaniat de percuții exotice (Dan Incrosnatu). SÂMBĂTĂ, 28 octombrie, ora 19:00, cei cinci muzicieni așteaptă cu drag publicul la o seară de neuitat – Unforgettable, în care fantezia se va împleti cu sensibilitatea și performanța.

DUMINICĂ, 29 octombrie, ora 18:30, colectivul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” sărbătorește împlinirea a 160 de ani de la premiera absolută a operei Pescuitorii de perle de Georges Bizet, prin reprezentația acestei lucrări fascinante.

Subiectul operei ne poartă pe una din plajele insulei Ceylon, un adevărat paradis terestru, în care prietenia, dragostea și onestitatea intră în conflict cu prejudecățile sociale. Sinceritatea sentimentelor zugrăvite, savoarea tablourilor scenice din lumea exotică a Orientului, precum și frumusețea neobișnuită a melodiilor, fac ca această operă să fie apreciată de generații întregi. Publicul va putea urmări pe scenă tinerii soliști ai Teatrului „Nae Leonard”: Lorena Mărginean, Adriana Mărginean, Constantin Lupu, Sebastian Băncilă, alături de orchestra, corul și baletul Teatrului. La pupitrul dirijoral va fi maestru invitat Cristian Sandu (Cluj-Napoca).


Distribuie articolul

You May Also Like