Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” propune ca „Ziua Galaţiului să fie considerată şi serbată de Ziua Dunării”

Distribuie articolul

Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” a înaintat o adresă către Primăria  Galaţiului prin care propune ca Ziua Dunării să devină sărbătoarea oraşului.

Claudia Negrău, președintele Asociației Galați, orașul meu- propune primarului Ionuţ Pucheanu să facă demersurile necesare pentru ca „Ziua Galaţiului să fie considerată şi serbată de Ziua Dunării.

Astfel,  de ziua patronului oraşului, Sf. Apostol Andrei, s-ar putea organiza numeroase evenimente culturale.

Redăm mai jos textul adresei:

În revenire la adresa cu nr.119/03.07.2017, Asociația Galați, orașul meu, vă propune să susțineți și să faceți toate demersurile necesare pentru ca ziua Galațiului să fie considerată și serbată de Ziua Dunării, pe o perioadă de 3-4 zile.

Vă propunem ca de Ziua Dunării să fie organizat un ,,Festival Balcanic al Brăgii”, băutura tradițională a orașelor port din această regiune, la care să fie invitați bragagii atât din țară, cât și de peste hotare.

Totodată, am putea integra în acest eveniment de anvergură și evenimentul deja devenit tradițional ,,La pas pe Domnească”, ce ar presupune închiderea circulației pentru o zi pe strada Domnească, o paradă în vestimentație retro și instalarea unor scene pentru spectacole, expoziții, târguri de obiecte de antichitate, cărți.

Totodată, s-ar putea crea o atmosferă ,,vintage” prin montarea unor elemente de butaforie ce imită fațade de case vechi, cu copertine, instalarea în fața acestora a unor terase, pe segmentul Parcul Eminescu-Grădina Publică.La aceste terase ar putea fi servite produse de patiserie-cofetărie tradiționale și băuturi(bere ,,Ploll”, bragă), prin aducerea unor producători locali.

Și nu în ultimul rând, susținem organizarea minicroazierelor pe Dunăre, în parteneriat cu administrația orașului Brăila.

După cum bine se cunoaște, acest ,,ingredient” s-a bucurat de cel mai mare success anul acesta și trebuie menținut și încurajat. Evenimentul ,,Ziua Dunării la Galați” trebuie promovat profesionist cu mult timp înainte, pentru a atrage turiști.

Vă mulțumim, cu speranța că veți susține acest demers în Consiliul local și implicit alocarea din bugetul local a sumelor necesare realizării acestui eveniment important pentru oraș și vizibilitatea lui.

Deocamdată, reprezentanții administrației gălățene nu au dat niciun răspuns.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns