Taxă încasată ilegal de asociațiile de proprietari din Galați

Distribuie articolul

Mii de gălățeni sunt în postura în care plătesc de două ori pentru același serviciu, din cauza administratorilor Asociațiilor de Proprietari de care aparțin. Măsura a ajuns în atenția ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (DRAP), care a declarat-o ilegală, atrăgând atenția că ar fi necesară implicarea Primăriei Galați.

În ultimii ani, câteva mii de gălățeni ce locuiesc la bloc au ales să-și facă racordări individuale la rețeaua de apă rece, pentru a nu risca să fie deconectați odată cu vecinii rău-platnici. S-au trezit însă că achită de două ori același serviciu: taxa pentru apa de ploaie (așa numita ”apă meteorică”): și în contul operatorului Apă – Canal, odată cu serviciile de apă și canalizare, dar și la solicitarea asociațiilor de proprietari. Cazul a fost adus în atenția ministrului DRAP, Paul Stănescu, de către senatorul liberal gălățean George Stângă.

”Vă solicit să îmi comunicați dacă ministerul pe care îl coordonați are cunoștință de situația în cauză și care sunt măsurile pe care le veți dispune în vederea reglementării acestei probleme”, se arată în întrebarea adresată ministrului de senatorul Stângă.

Din București, problema se vede simplu: odată achitat serviciul de preluare al apei de ploaie la Apă – Canal, nu mai este necesar să fie plătit și la asociațiile de proprietari.

”Persoanele care au branșamente separate și care au încheiat contracte individuale cu operatorul Apă-Canal își achită obligațiile de plată privind evacuarea cantităților de ape uzate și meteorice direct către operator, neavând pentru acest serviciu de canalizare nicio obligație de plată către asociația de proprietari”, susține Paul Stănescu, ministrul DRAP.

În opinia acestuia, este necesară implicarea Primăriei Municipiului Galați, prin intermediul Compartimentului Asiociații de Proprietari, care are atribuții de a le îndruma în vederea aplicării corecte a costurilor cu utilitățile în blocurile de locuințe.


Distribuie articolul

You May Also Like