Târâș-grăpiș, HANGARUL elicopterului SMURD își face loc printre ghiocei

Distribuie articolul

Hangarul pentru elicopterul SMURD va fi gata până la primăvară. Reprezentanții Consiliului Județului Galați anunță că lucrările sunt pe ultima sută de metri. Oricum, firma care efectuează lucrarea a fost penalizată pentru depășirea termenului de finalizare. Inițial, complexul pentru elicopterul SMURD trebuia să fie gata la jumătatea anului trecut. Reprezentanții societății comerciale spun că nu au reușit să găsească forță de muncă și au fost nevoiți să apeleze la muncitori din alte zone ale țării.

Hangarul este construit în curtea Poliției de Frontieră, la unitatea de lângă Turnul de Televiziune. În vecinătate au fost amenajate mai multe spații pentru personalul care deservește aparatul, un atelier pentru reparații, platforma de aterizare și o stație de alimentare cu combustibil. Investiția este realizată cu bani de la bugetul Consiliului Județului: totul costă aproape 1.800.000 de lei, fără TVA.

Povestea hangarului pentru elicopterul SMURD a început în anul 2014, când în județul Galați ajungea primul aparat de zbor medical pentru intervenția în situații de urgență. Elicopterul a fost achiziționat în cadrul unui program național susținut de Guvernul României. Lovite de entuziasm, autoritățile județene promiteau în timpul ceremoniei de primire că vor construi în regim de urgență un hangar pentru aparatul de zbor și o clădire pentru personalul elicopterului. De atunci elicopterul SMURD de la Galați este parcat cu chirie la baza aviației utilitare.


Distribuie articolul

You May Also Like