Rușine să vă fie domnilor Durbacă, Nicolae și Stan pentru halul în care a ajuns orașul Galați!

Distribuie articolul

Unii nu au vrut, alții nu au putut. Este, pe scurt, descrierea celor trei primari pe care i-a avut Galațiul în ultimii 25 de ani. Îl excludem pe Ionuț Pucheanu deoarece se află la început de mandat și rămânem să ne spălăm pe cap cu Eugen Durbacă, Dumitru Nicolae și Marius Stan. Cine nu a vrut și cine nu a putut, este evident pentru toți cetățenii cărora nu le curge scuipat din gură. Nea Eugen ne-a băgat în evul mediu al administrației și al bunului simț, moș Nicolae nu a vrut și nici nu a putut să ne scoată din noroi, iar domnul Stan s-a dus la fund cu tolba plină de proiecte nereușite.

Chestia cu rușinea ne-a venit în urma unei vizite la Iași. În ultima perioadă, din motive de igienă psihică, ne-am obișnuit să nu ne mai comparăm cu orașele din vestul țării. Dar să ajungem să ne descălțăm la intrarea în Iași, capitala celei mai sărace regiuni a țării, asta este o mare realizare a edililor gălățeni.

Astăzi, la Iași există drumuri, spitale, parcări moderne, spații verzi îngrijite, pasaje auto și pietonale, mall-uri adevărate…Asta în timp ce singurul nostru pasaj pietonal ne cade în cap iar mall-ul s-a chinuit ani la rând ca să inaugureze un cinema. Nu mai spunem că în folclorul urban circulă o legendă conform căreia investitorii de la Palas Mall Iași au venit și la Galați pentru a negocia o afacere dar au fost alungați de vizionarul în izmene, pesedistul Dumitru Nicolae.

Tot la Iași, câinii fără stăpân sunt mai puțini decât porumbeii din piețele orașului, numeroase blocuri au peluze cu gazon tuns iar bulevardele importante sunt spălate cu șampon și apă în plină iarnă. La noi….


Distribuie articolul

You May Also Like