Țară frumoasă, imposibil de guvernat!

Distribuie articolul

Avem un guvern fără miniştri, un premier fără partid şi fără colegi de cabinet, un partid care a câştigat alegerile şi şi-a dat jos propriul guvern şi nişte miniştri care au demisionat la cererea liderului maxim. Nimic nou şi şocant pentru politica din România zilelor noastre! Avem, practic, un valet răzvrătit şi un stăpân uluit de îndrăzneala lui. Iarăși nimic neobișnuit, un Faust reloaded cu iz de Bega, care face circ pe banii noștri. Iar noi, fascinați de spectacol, pe când ne întrebăm cu cine să ținem, cu Dragnea sau Grindeanu, uităm să vedem mai departe de show-ul politic!

Jocul celor doi ar putea avea o miză mult mai serioasă și mai tristă, care stă în avertismentele repetate ale ministrului de finanțe, cum că situația reală a economiei este departe de a putea onora aberațiile cu care PSD a câștigat alegerile. Criza de autoexigență a PSD-ului, izbucnită acum, când se măresc salariile (cel puțin pe hârtie),  nu este decât interfața unei diversiuni interesante, care îi va permite să iasă basma curată din propria capcană. Pentru că, de fiecare dată când a ajuns la guvernare, PSD s-a plâns că nu poate să își facă bine treaba: ba din cauza grelei moșteniri, ba din cauza opoziției! E o premieră, ce-i drept, că obstacolele îi vin de data asta din interior, și foarte trist că un partid mare și influent, cum e PSD a ajuns să mimeze puterea.

Dacă cu adevărat PSD are o problemă, aceasta ar trebui rezolvată în interior, fără implicații administrative. Verva cu care social-democrații își spală rufele în public ar trebui să ne pună pe gânduri! Alături de statisticile din presa internațională care spun că  România rămâne a doua cea mai săracă ţară din Uniune şi are nevoie urgentă de investiţii în domeniile sănătăţii şi infrastructurii de transport.

Cu adevărat, motivul real al circului din PSD e legat de faptul că economia e pe chituci, datoriile sunt cu duiumul, inflația e mascată iar creșterea mult trâmbițată a nivelului de trai e doar pe hârtie.

În condițiile date, e greu să pui în practică o utopie! Și atunci, îți pregătești, pe banii contribuabililor, o ieșire din scenă. Nu onorabilă! Ci doar bazată pe faptul că românii nu sancționează niciodată promisiunile electorale aberante și uită repede!


Distribuie articolul

You May Also Like