PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern/PNL și-a luat bilete la spectacolul de circ

Distribuie articolul

PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern iar Sorin Grindeanu este exclus din partid. Sunt deciziile de joi, 15 iunie, ale Comitetului Executiv al partidului luate în condițiile în care prim ministrul Sorin Grindeanu a anunțat că nu demisionează. Moțiunea va fi depusă luni, 19 iunie, la Parlament și ar putea fi dezbătută la mijlocul săptămânii viitoare. Situația este cu atât mai ciudată cu cât aproape toți miniștrii cabinetului și-au depus demisiile. În mod oficial, scandalul în interiorul PSD a apărut deoarece liderii partidului sunt nemulţumiţi de activitatea Executivului şi de întârzierea aplicării unor măsuri din programul de guvernare. În replică, Sorin Grindeanu l-a acuzat pe președintele PSD că vrea să obțină puterea totală în partid. De asemenea, premierul încă în funcție și-a condiționat plecarea de la Palatul Victoria de demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD.

În apărarea lui Sorin Grindeanu au sărit și adversarii politici din opoziție. Liderul PNL Galați, senatorul George Stângă, a declarat că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au ales să arunce România în haos, având interese personale.

„Ar trebui să ne mai mire că şeful suprem al PSD, Liviu Dragnea, a minţit cu privire la evaluarea miniştrilor, doar pentru a-şi da jos propriul guvern care nu îl mai ascultă? Nu. Aceste lucruri nu ar trebui să reprezinte o surpriză pentru nimeni. PSD este ghidat în acest moment doar de dorinţele şi interesele unei singure persoane, liderul său absolut, Liviu Dragnea. Premierul Grindeanu, într-un act de dizidenţă faţă de conducerea PSD, a recunoscut ceea ce noi, cei din PNL, am spus încă din momentul în care Dragnea a ajuns preşedinte al PSD: vrea toată puterea în stat pentru a transforma România într-un Teleorman mai mare. Numai că socoteala acestuia nu se potriveşte mereu cu realitatea politică, România fiind un stat de drept în care principiul separaţiei puterilor în stat este respectat. Retragerea sprijinului faţă de guvernul PSD tocmai de către PSD şi ALDE arată disperarea lui Dragnea care nu poate manevra guvernul şi fondurile guvernamentale aşa cum doreşte”, se spune într-un comunicat redactat de senatorul liberal George Stângă.

Liderul liberalilor gălățeni mai spune că președintele Klaus Iohannis poate îndrepta imaginea șifonată a Românei în străinătate.

„Săptămâna trecută, graţie preşedintelui Iohannis, cu ocazia vizitei sale la Casa Albă, România era lăudată. Azi, prin gestul necugetat al lui Dragnea, România ajunge o oază de instabilitate. Am încredere că preşedintele Iohannis, din nou, va readuce lucrurile pe făgaşul normal şi va pune interesele românilor şi ale ţării mai presus de orice. Preşedintele trebuie să îndrepte azi ce au stricat pesediştii şi aliaţii lor ieri”, precizează George Stângă.

Rămâne de văzut ce poziție vor adopta liberalii în timpul moțiunii de cenzură.


Distribuie articolul

You May Also Like