Talciocul va fi modernizat iar târgul auto va fi mutat în Valea Orașului

Distribuie articolul

Mașinile vechi nu vor mai fi vândute la talcioc. Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, a anunțat că piața auto se va muta în Valea Orașului, pe strada Macului. Târgul pentru autovehicule second hand va fi amenajat în apropierea parcării de tiruri de pe Drumul de Centură, pe segmentul de drum cuprins între Bariera Traian și Calea Prutului.

„La talcioc, în weekend și nu numai, era o întreagă nebunie, maşini multe, vacarm, oamenii se plângeau în permanenţă… De aceea, maşinile vor putea fi vândute pe strada Macului”, a spus Ionuț Pucheanu.

Edilul șef a mai anunțat că în Micro 39 va fi în continuare talcioc dar zona va fi modernizată. În primul rând, acolo va fi construită o hală în interiorul căreia vor fi adunați toți comercianții de vechituri. Tot la talcioc va fi construită o clădire administrativă și va fi amenajat un spațiu pentru mâncare. În exterior va fi un loc de joacă pentru copii, o zonă cu grătare și o parcare pentru clienții talciocului dar și pentru cetățenii care locuiesc în zonă. Dacă totul merge conform planului, lucrarea va fi gata în 2018.

„Până la sfârşitul lunii viitoare vom avea lucrarea scoasă la licitaţie, sperăm ca în doua-trei luni să fie atribuită și poate începută până la sfârșitul anului, iar până la jumătatea anului viitor, în toamna anului viitor, să poată fi realizată”, a precizat edilul șef Ionuț Pucheanu.

Investiția de la Talciocul gălățean a fost aprobată de Consiliul Local anul trecut. În următoarea perioadă consilierii locali vor fi chemați să voteze și indicatorii economico-financiari ai târgului auto de pe strada Macului.


Distribuie articolul

You May Also Like