Inedit: Primăria le cere agenților economici din Galați să construiască stații de autobuz pe propria lor cheltuială

Distribuie articolul

Primăria Galați umblă la coarda sensibilă a operatorilor economici din oraș. Îi roagă să se implice în problemele comunității și să contribuie cu bani la investițiile publice. Într-o primă fază, agenților economici li se cere ajutorul pentru construirea și montarea noilor stații de autobuz. Este vorba despre 140 de refugii moderne care vor fi realizate și cu banii societăților comerciale din Galați.
Până în prezent, la ușa Primăriei a bătut un singur agent economic dispus să umble la portofel și să construiască stații de autobuz.

„Încercăm să facem o chestie care nu s-a mai făcut, și anume să prindem în acest proiect agenți economici mari care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Galați. Am avut deja o întâlnire cu dumnealor, s-au arătat extrem de deschişi, primului agent economic care ne-a spus şi câte staţii de autobuz va putea realiza i-a fost deja trimis proiectul tehnic. Aceste refugii vor fi realizate pe banii societăţilor comerciale, beneficiari fiind cetăţenii, este o formă de cointeresare a firmelor în viaţa de zi cu zi a oraşului… Până săptămână trecută, disponibilitatea şi-au arătat-o mai mulţi, dar avem un singur agent economic, Nepi România, care şi-a asumat crearea a 25 de staţii de autobuz”, a precizat primarul Ionuț Pucheanu.

Chiar dacă vor fi realizate de diverse societăți economice, refugiile vor avea un aspect unitar. Primăria a aprobat proiectul tehnic și prețul: o stație va costa în jur de 8.000 de lei. De asemenea, vor fi și stații de autobuz care vor fi construite cu bani de la bugetul local. Primăria are resurse financiare pentru 25, cel mult 30 de refugii. Conform planului, operațiunea de montare a noilor refugii ar trebui să fie gata până la toamnă.


Distribuie articolul

You May Also Like