Sute de gălățeni primesc „vin” la robinet. Ei își acuză primarul de genocid

Distribuie articolul

O chestie ciudată a năvălit în chiuvetele locuitorilor din satul Odaia Manolache. Un lichid de culoare bizară s-a prezentat oamenilor mirați sub formă de apă. Cetățenii s-au prins rapid că nu este vorba despre vin, așa cum au scris unii pe FB, ci despre apă împuțită. În plus, nici nu s-au mirat prea tare pentru că de trei ani ei nu au apă potabilă la robinet.

Satul Odaia Manolache din comuna Vânători nu are apă potabilă din 2015. Atunci, locuitorii au fost informați de autorități să nu pună gura pe apă deoarece nu este potabilă. Nu erau localnicii mai amatori de apă, dar având și fântânile infestate cu nitriți și nitrați, ei s-au trezit în mijlocul deșertului. În plus, apa pute (animalele nu o beau) și lasă dâre albe (nu poate fi folosită la spălat). Mai nou, apa și-a schimbat culoarea și s-a scumpit, ceea ce i-a făcut pe localnici să se gândească că Primăria le-a dat vin la robinet.

„Sunteți siguri că e apă? Mai degrabă seamănă cu un vin alb de bună calitate…..dragilor, eu cred că ne curge o ,,comoară” la robinet și noi habar nu avem.”  (localnică optimistă, pe FB)

Entuziasmul localnicilor a fost spulberat de o femeie care a anunțat că lichidul este apă jegoasă, scumpă și deloc potabilă. Ca să-i sperie de tot pe săteni, doamna a pomenit despre un genocid și a anunțat că pune de o organizație și de un proces împotriva primarului pesedist.

„Mulțumim domnule „primar” pentru apă curată și numai bună de consumat pe care ne-o furnizați la doar 3.75 lei față de 2.4 lei când era mult mai curată și mai „comestibilă”…+!!! Iar în cazul în care vă gândiți că și asta este tot o răutate a mea…să știți că toată comuna suferă de aceeași problema…iar dacă nu o rezolvați în cel mai scurt timp, vom forma o asociație de consumatori și vă vom da în judecată pentru „GENOCID ASUPRA POPULAȚIEI DIN COMUNA VÂNĂTORI” prin furnizarea conștientă de apă nepotabilă!!!! Voi începe chiar de mâine să strâng semnături de la toți cei care trăiesc aceeași dramă ca noi toți în fiecare zi.” (localnică pesimistă, pe FB)

Ideea a fost prinsă din aer de numeroși locuitori care au anunțat că susțin demersul cu finalitate la Tribunal.

„Toată lumea va semna. Credeți că este cineva mulțumit de această apă? Eu deja am făcut analiza apei la DGSP Galați și au primit amenda în luna octombrie pentru numărul mare de bacterii în apa furnizată și lipsa clorului. Ar fi bine să mai duceți probe, poate se rezolvă ceva până la urmă. Anuntați lumea când și unde se strâng semnăturile respective.” (localnică războinică, pe FB)

Primarul comunei Vânători spune că de vină pentru mizeria de la robinet sunt avariile și inamicii politici. Prin presa națională, domnul de la PSD a vorbit despre persoane care îi agită pe localnici cu intenții politice. Cât despre apă, primarul le recomandă localnicilor să nu o agite și să nu o bea, cel puțin până la vară când se va termina lucrarea de conectare a satului Odaia Manolache la rețeaua orașului Galați. Iar culoarea cică ar fi de la o avarie, așa cum se întâmplă și la Cudalbi, Galați sau Paris. Parole d’honneur.


Distribuie articolul

You May Also Like