Sute de exproprieri pentru Centura Galațiului

Distribuie articolul

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat recent termenii tehnici pentru viitoarea licitație aferentă Centurii ocolitoare a Galațiului.

Conform studiului prezentat vor fi aproape 800 de exproprieri de pe teritoriile localităților Galați, Smârdan, Șendreni, Braniştea și Vânători.

În vreme ce ofertele depuse pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la Centura de ocolire Galaţi au ajuns în etapa evaluării financiare, CNAIR a lansat o altă licitaţie.

Este vorba de întocmirea documentaţiilor cadastrale şi rapoartelor de evaluare pentru 800 imobile afectate de coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul are o valoare totală estimată între 960.792 şi 1.441.188 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire îl reprezintă cel mai bun raport calitate – preţ.

 Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 august 2020. Durata contractului ar urma să fie de 35 de luni.

Centura Galațiului va lega localitatea Giurgiuleşti din Republica Moldova de  Vânători şi Traian.

 Pentru contractul cu o valoare estimată de 899.555.992 de lei fără TVA au depus oferte cinci asocieri de firme, investiţia urmând să fie operabilă 12 luni pentru proiectare şi 42 de luni pentru construcţia şoselei, în lungime de peste 33 km.


Distribuie articolul

You May Also Like