Sute de amenzi pentru viteză excesivă

Distribuie articolul

99  permise de conducere au fost reținute și 1870 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii gălățeni, în urma unei acțiuni având ca scop asigurarea respectării legislației în domeniul rutier și reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere.

”În perioada 06 – 08 iulie a.c., pe raza de competență a Inspectoratului de Poliție Județean Galați s-a desfășurat o acțiune preventiv-reactivă la care au participat polițiștii rutieri și cei de ordine publică,  și care a avut drept scop asigurarea respectării legii, prin prezența activă a polițiștilor pe drumurile publice din județ, precum și reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere”, precizează IPJ Galați.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au constatat 1870 contravenții la regimul rutier,  dintre care 520 pentru depășirea regimului legal de viteză, 217 pentru abateri ale pietonilor, 348 pentru neportul centurii de siguranță, 23 pentru nerespectare de către bicicliști a prevederilor legale, 25 pentru folosirea telefonului mobil, 541 pentru alte abateri la regimul rutier.

”Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 99 permise de conducere, dintre care 46 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză,  23 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 9 pentru consumul de alcool, 5 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept. Totodată au fost reținute 38 certificate de înmatriculare”, se mai arată în comunicatul IPJ.

Polițiștii au constatat de asemenea, 22 infracțiuni la regimul rutier, fiind întocmite tot atâtea dosare de cercetare penală.


Distribuie articolul

You May Also Like