Premieră națională: un spital din Galați va fi dotat cu un aparat pentru diagnosticarea cancerului de piele

Distribuie articolul

Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Cuvioasa Parascheva din Galați va fi dotat cu aparatură modernă. Totul în cadrul unui proiect european lansat luni, 26 august, și coordonat de Consiliul Județean Galați. În total, vor fi achiziţionate 42 de echipamente medicale şi vor fi realizate 17 dotări specifice pentru funcţionarea Ambulatoriului.

Pe lista de cumpărături sunt echipamente necesare pentru depistarea hepatitelor cronice, a cirozelor hepatice și a bolilor cu potenţial endemo-epidemic. În premieră națională, la spitalul gălățean va fi adus un aparat pentru diagnosticarea cancerului de piele. Acesta costă 160.000 de euro, funcționează pe bază de lumină și nu iradiază pacientul, așa cum se întâmplă în cazul computerului tomograf. Tot la spitalul din Bariera Traian se construiește un corp de clădire. Acesta va avea demisol și parter și va înlocui cea mai mare parte a vechiului spital. Lucrarea va fi gata în vara anului viitor, atunci când clădirea cu suprafață totală de 2.700 de mp va intra în circuitul medical.

Conform proiectului, clădirea va avea spații moderne cu laboratoare medicale, saloane pentru pacienţi, cabinete pentru medici şi săli de tratament, amfiteatru şi săli în care studenţii de la medicină vor putea realiza diverse lucrări practice.

Pentru lucrare, autoritățile județene vor plăti aproape 15 milioane de lei. De asemenea, pentru dotarea laboratorului de biologie moleculară și pentru celelalte echipamente necesare va fi accesată o finanțare europeană în valoare de 300.00 de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like