Percheziții la traficanții de droguri

Distribuie articolul

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Galați, au efectuat 11 percheziții la locuințele mai multor persoane bănuite de trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Au fost ridicate 500 de grame substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 150 de grame cannabis, peste 5000 de țigarete netimbrate, grindere şi cântare electronice folosite în activitatea de comercializare a substanţelor ilicite.

 

La data de 10 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi  sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați au efectuat 11 percheziții domiciliare pe raza municipiului Galați, în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept și fără autorizație eliberată în condițiile legii, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că nouă persoane, bănuite de trafic cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, ar fi achiziționat din China cantități însemnate de astfel de substanțe pe care ulterior, le-ar fi comercializat în municipiul Galați.

Cu ocazia perchezițiilor effectuate, au fost găsite și ridicate aproximativ 500 de  grame substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, aproximativ 150 de grame  cannabis, grindere şi cântare electronice folosite în activitatea de comercializare a substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi peste 5000 țigarete  de provenienţă  Republica Moldova, fără timbru de accizare, un pistol airsoft cu 6 cartuşe şi 33 de telefoane smartphone, sigilate şi fără documente de provenienţă.

 

16 persoane din municipiul Galați, cu vârste cuprinse între 18 și 33 ani, au fost conduse de polițiști la sediul DIICOT – S.T. Galați  pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

 

SURSA: IPJ GALAȚI


Distribuie articolul

You May Also Like