Sunt cozi la Punctul de trecere bac din Galați

Distribuie articolul

Sunt probleme la Punctul de trecere BAC din Galați. Bacul mare nu mai trece Dunărea la fiecare jumătate de oră, conform programului obișnuit, iar pe mal se formează cozi lungi. Asta din cauza unei revizii. Zilele trecute, unul dintre cele două bacuri mari a fost trimis la Brăila pentru reparații planificate. Ca urmare, ambarcațiunea face curse din oră în oră sau în funcție de numărul de solicitări, dublând practic timpul de așteptare.

„Este vorba despre o reparație planificată a bacului, nu s-a stricat, este o revizie pe care nu o mai puteam amâna. A început joi și sperăm să se termine în două săptămâni. Până atunci am decis să renunțăm la programul obișnuit. Practic, bacul mare merge non stop, încărcăm și plecăm”, a declarat directorul societății Navrom Bac, Marilena Vasilache.

Probleme sunt pe ambele maluri ale fluviului, în special la orele de vârf. Cei mai afectați sunt șoferii de camioane. Ei trebuie să aștepte zeci de minute pentru a trece Dunărea deoarece camioanele și tirurile nu sunt primite decât pe bacul mare. La punctul de trecere Bac Galați-Tulcea funcționează și bacul mic. Pe acesta nu pot intra decât persoane, motociclete și autoturisme.


Distribuie articolul

You May Also Like