Vaccinarea merge din ce în ce mai prost la Galați

Distribuie articolul

Vaccinarea merge greu la Galați. Nici măcar 200 de persoane nu se mai vaccinează într-o zi la centrele din tot județul. Un singur lucru merge bine: centrul de tipul drive thru de la mall care este cel mai „performant” din toată țara.

Cele mai multe centre drive thru din țară s-au închis. La Galați, rămâne deschis, deoarece puținii gălățeni care se mai vaccinează preferă să o facă din mașină. Până în prezent, în parcarea de la mall s-au utilizat aproape 23.000 de doze de vaccin, din care 19.000 sunt Pfizer, iar 4.000 Johnson & Johnson.

Activitatea de la centrul drive thru va fi prelungită cel puțin până în octombrie. De asemenea, autoritățile au adaptat programul de funcționare de la centrele de vaccinare din orașul Galați.

„Centrele de vaccinare amenajate de către Primăria municipiului Galați au un nou program. Astfel, la centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor programul este de la ora 8.00 la ora 14.00 pentru administrarea dozelor Johnson & Johnson, iar de la 14.00 la 20.00 pentru dozele Pfizer. La centrul de vaccinare drive – thru, din parcarea Shopping City Galați, programul este între 10.00 și 18.00, iar dozele folosite sunt Johnson & Johnson și Pfizer”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galați.

În weekend, la Galați nu s-au vaccinat decât 340 de persoane, o treime fiind trecute în statistica de la drive thru. Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 4 ianuarie 2021) la nivel județean este 219.973, iar numărul total al persoanelor din județul Galați care au primit și a doua doză este 100.892.


Distribuie articolul

You May Also Like