Studenții mediciniști din Galați participă la campania națională „Donează Sânge, Fii Erou!”

Distribuie articolul


Studenții de la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul UDJ Galați participă la cea mai mare campanie de cooptare de donatori de sânge din România. Este o inițiativă a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România care se va desfășura simultan în 11 centre universitare din țară.


Campania de donare de sânge se va desfășura în perioada 7-18 decembrie. Gălățenii care doresc să doneze sânge sunt așteptați la Centrul Regional de Transfuzii din Galați în intervalul menționat, între orele 8.00-12.00.


„Cu ajutorul dumneavoastră putem crește procentajul de donatori din rândul populației până la un nivel ridicat, așa cum este în țările dezvoltate din Europa. Putem atinge un număr cât mai mare de donatori de sânge în cele 10 zile de campanie, acoperind astfel pentru o scurtă perioadă de timp deficitulul cu care ne confruntăm. Pe de altă parte, Campania Națională Donează Sânge, fii erou! este pentru noi, mediciniștii gălățeni, startul proiectului Teddy for Kids, prin care donatorii de sânge și nu numai pot aduce magia Crăciunului în sufletele și casele copiilor din familii cu venituri reduce. Practic, încurajăm donatorii să salveze vieți în mai multe feluri!”, a declarat Andreea-Larisa Patriche, coordonator al campaniei „Donează Sânge, Fii Erou!”.


Astfel, gălățenii pot ceda, pentru o cauză nobilă, tichetele de masă primite în schimbul donării, contravaloarea acestora fiind folosită în cadrul proiectului SSMG Teddy for Kids, pentru a cumpăra alimente, rechizite, dulciuri și jucării pentru familiile defavorizate în prag de Crăciun.

În plus, gălățenii pot aduce la sediul SSMG, până pe 18 decembrie, jucării, alimente neperisabile și articole noi de îmbrăcăminte pentru a fi donate.

Foto: glasul-hd.ro


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns