Un bărbat internat la Secția ATI Covid Galați s-a spânzurat

Distribuie articolul

Un bărbat s-a spânzurat în Salonul ATI Covid al Spitalului Județean din Galați. Pacientul avea 68 de ani și a fost găsită de medicul de gardă în timp ce se zbătea între viață și moarte. Totuși, cadrele medicale care au făcut manevre de resuscitare nu au mai putut să-l salveze.

Bărbatul era internat la secția ATI Covid încă de la jumătatea lunii noiembrie și joi urma să fie transferat la altă unitate deoarece starea lui de sănătate se îmbunătățise.

„În cursul nopții trecute, în Secția ATI Covid un pacient de 68 de ani a fost surprins în timpul tentativei de spânzurare. Pacientul prezenta semne vitale, iar cadrele medicale au început manevrele de resuscitare timp de 100 de minute fără rezultat. Menționăm faptul că pacientul era internat din 17 noiembrie având o evoluție favorabilă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie internat către un alt spital COVID”, a declarat Alina Dobrea, managerul Spitalului Județean Galați.

Polițiștii au început o anchetă și, conform procedurii, au deschis un dosar penal.

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost la ora 6.10, a venit de la secția ATI. Medicul de gardă de la Secția reanimarea Spitalului Județean a anunțat că un bărbat de 68 de ani, pacient al secției, a fost găsit spânzurat. S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Polițiștii au mers la fața locului, s-au făcut primele verificări și s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a spus Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Cercetările polițiștilor și procurorilor continuă.


Distribuie articolul

You May Also Like