Dunărea devine un stadion – beton

Distribuie articolul

După ani de zile în care s-a sperat la o reabilitare, cel mai mare stadion din Galați va avea parte doar de o minimă cosmetizare, în urma căreia va rămâne în betonul gol: toate cele aproape 5.500 de scaune individuale din fibră de sticlă vor fi scoase iar în locul lor nu se va monta aproape nimic!

Municipalitatea a decis să investească până la 450.000 de lei, fără TVA, în ”reparații stadion Dunărea”, primind în acest sens oferte până pe data de 5 aprilie. Vestea relativ bună e că vor fi scoase toate cele 5.447 de scaune, majoritatea în avansată stare de uzură. În locul lor vor fi montate doar 250, respectiv un scaun la fiecare 22 înlocuite.

În rest, vor fi reparați și văruiți 850 de mp din incinta complexului sportiv, se vor repara 2.000 mp de trepte, se vor repara 200 mp de beton, se schimbă 10 uși, 12 ferestre, o chiuvetă, un pisoar și un wc. Și cam atât.

Construit în perioada comunistă și modernizat în 1988, înaintea meciului de cupa UEFA Oțelul – Juventus Torino, Dunărea este cel mai mare stadion din Galați, cu o capacitate de 24.000 de locuri. Ultima modernizare a avut loc în 2004, când au fost montate 8.000 de scaune individuale, dat fiind faptul că aici își disputa meciurile Oțelul Galați și, pentru a fi omologată la noile standarde, incinta sportivă trebuia să aibă cel puțin 7.000 de locuri pe scaune.


Distribuie articolul

You May Also Like