Stare de alertă: pesta porcină a ajuns în județul Brăila

Distribuie articolul

Autoritățile din zona de sud-est a României iau măsuri după apariția pestei porcine africane în județele Tulcea și Brăila. În fiecare județ, inclusiv la Galați și Brăila, s-au înființat grupuri de lucru formate din reprezentanți ai Prefecturii, Direcției Sanitare-Veterinare, Poliției de Frontieră și Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi. În Brăila, autoritățile încearcă să izoleze zona în care a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu pesta porcină africană.

„Ca urmare a confirmării virusului de pesta porcină africană în localitatea Polizești, comuna Berțești, s-a luat măsura restricționării traficului de peste 7,5 tone pe DJ 211A-DJ 212, pe tronsonul Viziru-Cuza Vodă-Mihai Bravu”, a anunțat vineri, 20 iulie, Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Autoritățile din județele învecinate au stabilit puncte de colectare și depozitare la frig a mistreților vânați sau găsiți morți. În plus, au fost intensificate controalele vamale asupra bagajelor persoanelor și coletelor poștale sosite din țări terțe, precum și asupra mijloacelor de transport, în vederea evitării introducerii în România a produselor de origine animală prin care se poate transmite pesta porcină. La nivelul primăriilor se identifică terenuri pentru incinerarea și îngroparea eventualelor cadavre de porcine. Nu în ultimul rând, este interzisă organizarea târgurilor și expozițiilor pentru vânzarea și cumpărarea de porcine.

Distribuie articolul

You May Also Like