SPORT/ Etapă dezastruoasă pentru echipele gălățene în Liga 3!

Distribuie articolul

 Oțelul Galați a făcut un pas greșit în etapa 16 a Seriei 2 din Liga 3, pierzând pe teren propriu întâlnirea cu principala contracandidată la promovare, Dacia Unirea Brăila cu scorul de 1-2 (1-1).

 Gabriel Răducan (min. 14), a deschis scorul pentru gălățeni iar Raphael Stănescu a egalat pentru brăileni în min. 30.

La reluare lucrurile s-au precipitat pentru oțelari, mai întâi Gavrilă ratând un penalti (min. 53), iar mai apoi același Raphael Stănescu (min. 73), aducându-i pe brăileni în avantaj.

Mai mult decât atât, din min. 84 Oțelul a evoluat în inferioritate numerică, Răducan fiind eliminat direct după lovirea unui adversar.

 Gălățenii au evoluat în următoarea formulă: Dinu – Farcaș, Sârghi, Ghiocel, Sevastian – Neagu – Petrache, Gavrilă, Păun, Nica – Răducan. Au mai evoluat: Dobre, Cârjan, Stoian, Cireș și Crihană.

Celelalte echipe gălățene au evoluat, de asemenea, pe propriile arene: Sporting Liești – Viitorul Ianca 1-1 și Avântul Valea Mărului – CSM Focșani 0-2.

Etapa următoare, penultima,  Oțelul va evolua tot pe teren propriu, cu Sporting Liești, iar Avântul Valea Mărului va juca la Făurei cu echipa din localitate. Ambele partide sunt programate pentru sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 17:00.

Situația în fruntea clasamentului s-a complicat, după ultima etapă, Oțelul și Dacia Unirea Brăila având același număr de puncte – 35, gălățenii cu un golaveraj superior de șase goluri. În cele două etape rămase, programul pare a-i avantaja pe gălățeni, aceștia după întâlnirea județeană cu cei de la Liești urmând a juca la codașa Chiscani. Brăilenii, însă, după ce vor întâlni pe teren propriu săptămâna viitoare aceiași codașă din Chiscani se vor deplasa în ultima etapă la CSM Rm. Sărat, echipă ce nu prea a pierdut pe teren propriu.

Reamintim că în caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este cel al meciurilor directe, aici brăilenii fiind în avantaj.

În prima serie acolo unde se stabilesc adversarele la baraj pentru Oțelul Galați și Dacia Unirea Brăila, pe primul loc se află Foresta Suceava iar pe locul secund, Bucovina Rădăuți, echipă ce ne-a învins în cantonamentul montan din iarnă. Ambele au câte 33 de puncte iar golaverajul este de plus 2 goluri în favoarea sucevenilor. Și aici meciurile directe ar putea conta, în această situație tot sucevenii ar fi favorizați, ( 3-0 respectiv 1-1).

Practic, cu înfrângerea în derby-ul seriei, Oțelul stă la mâna rezultatelor pentru a ocupa prima poziție în clasament, la finalul returului.


Distribuie articolul

You May Also Like