Speranțe mari, creșteri mici: Majorările de salariu în educație

Distribuie articolul

Salariile profesorilor și ale celorlalți angajați din învățământ au fost majorate la sfârșitul anului trecut, printr-o ordonanță de urgență a Guvernului. Conform acestei ordonanțe, începând cu 1 iunie, salariile profesorilor vor fi ajustate conform noilor grile aprobate de Executiv, iar majorarea salarială va fi aplicată începând cu luna iulie.

Detaliile despre noile grile de salarizare pentru angajații din educație pot fi găsite în documentele atașate mai jos. Grilele afișate includ salariile de bază brute, pentru gradația zero, pe fiecare funcție, tranșă de vechime și grad didactic. Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că majorarea medie va fi de 7% începând cu luna iunie.

Pe de altă parte, recent, s-ar fi raportat că Ministerul Educației a cheltuit deja 8,2 miliarde de lei din bugetul de cheltuieli de personal în primele trei luni ale acestui an, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor. Un memorandum guvernamental din 25 aprilie subliniază că această cheltuială, care reprezintă peste un sfert din bugetul anual, ar putea însemna că fondurile vor fi insuficiente pentru restul anului, luând în considerare și majorarea salarială planificată pentru luna iunie.


Distribuie articolul

You May Also Like