Mai bine mai târziu decât niciodată: Încep sesiunile de instruire pentru liceu!

Distribuie articolul

Încep pregătirile pentru admiterea la liceu. De ieri, școlile au demarat sesiuni de instruire pentru părinți și elevii de clasa a VIII-a, cu scopul de a-i ghida în procesul înscrierii la liceu. Aceste sesiuni vor continua până pe 14 iunie, conform calendarului prezentat în broșura de admitere, lansată cu o întârziere de o săptămână.

Ședințele de informare pot fi realizate nu doar față în față, ci și prin telefon sau videoconferință, asigurând accesul la informații indiferent de locație. Broșura de admitere, întârziată în unele județe până pe 20 mai, include date importante despre graficul întâlnirilor, metodologia și calendarul procesului de admitere pentru anul școlar 2024 – 2025, plus informații de contact.

Reamintim că, pentru al doilea an consecutiv, media claselor gimnaziale nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu. Repartizarea candidaților va avea loc pe 24 iulie, iar media gimnazială va fi utilizată doar ca prim criteriu de departajare în cazul mediilor egale de admitere.

Procesul de admitere include completarea opțiunilor în fișele de înscriere, verificarea datelor de către părinți și elevi, și corectarea eventualelor greșeli, toate aceste operațiuni realizându-se utilizând o aplicație informatică centralizată. Părinții și elevii sunt îndemnați să fie atenți la completarea corectă a opțiunilor, deoarece orice eroare poate influența negativ repartizarea.

Rezultatele vor fi comunicate pe 24 iulie, iar între 25 și 30 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile unde candidații au fost repartizați, care va fi urmată de rezolvarea situațiilor speciale și transmiterea situației locurilor rămase libere.


Distribuie articolul

You May Also Like