Spectacol gratuit de teatru despre dramele tinerelor mame din mediul rural

Distribuie articolul

Un subiect delicat și extrem de puțin discutat este adus în atenția publicului direct pe scena Teatrului Dramatic: depresia post-natală. Spectacolul are la bază povești adevărate generate de experiența de a fi tânără mamă în mediul rural, situațiile sensibile în care este pusă aceasta și rezolvările care pot fi găsite.

Trei tinere actrițe: Lavinia Cosma, Florentina Năstase și Ana Turos urcă pe scenă mâine, 12 septembrie, de la ora 19, pentru a oferi prima reprezentație cu intrarea gratuită a spectacolului „BabyBlues”.

”„BabyBlues” a fost creat în cadrul unui proiect mai amplu, intitulat „Femeie.C.L.A.R.Sat.Teatru”, finanțat prin programul „În stare de bine”, în cadrul căruia 210 femei din mediul rural au beneficiat de consiliere psihologică gratuită. În urma unor ședințe de terapie susținute de psihologul Alina Căprioară au fost documentate mai multe mărturii care au devenit baza acestui spectacol. Regizorul Victor Olăhuț abordează tema cu delicatețe și umor, oferind o perspectivă amplă asupra situațiilor cu care se confruntă femeile care nasc și își cresc copiii în diferite medii sociale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”, partener al evenimentului.

Asociația „Cultură’n Șură”, care duce de obicei teatrul în spații alternative din mediul rural, face de această dată drumul invers: se inspiră din poveștile femeilor de la sat și le prezintă, sub formă artistică, în teatre convenționale din mediul urban. Poveștile din BabyBlues dezvăluie o imagine a societății pe care cel mai adesea teatrul clasic o cosmetizează sau chiar o evită: mame minore, lipsa educației sexuale, neglijența serviciilor sociale, abandonul matern etc.

Evenimentul cultural face parte dintr-un turneu național care va continua în alte cinci orașe din țară. Intrarea se face pe bază de rezervare la adresa de email rezervari@culturansura.ro sau printr-un mesaj la numărul de telefon 0730.959.793, cu mențiunea orașului și a numărului de locuri dorit. Traseul turneului este disponibil pe pagina de facebook.com/culturansura și pe www.culturansura.ro.


Distribuie articolul

You May Also Like