Prețul agentului termic în sistem centralizat, greu de calculat

Distribuie articolul

Matematica le joacă feste celor din Primăria Galați, ce nu reușesc nici până la această dată să calculeze noul preț al agentului termic în sistem centralizat, chiar dacă ar fi trebuit, conform legii, să asigure deja căldură în case și instituții publice.

Conform legii, sistemul trebuie pornit dacă timp de trei nopți s-au înregistrat temperaturi sub 10 grade Celsius. În Galați, absolut toate cele 16 nopți de octombrie de până acum s-au înscris în această regulă, variațiile fiind între 7 și 9 grade Celsius.

Cu toate acestea, nu doar că nu se știe de când vor avea agent termic cele 12.000 de apartamente și instituțiile publice rămase captive în sistem, dar nu se cunoaște nici măcar acum prețul la care va fi furnizat acest serviciu. Întrebat care va fi prețul gigacaloriei, primarul a spus simplu: nu știe!

”N-aș putea să vă spun în momentul de față pentru că încă se fac calcule. Cu siguranță vom reveni cu specificații pe acest subiect”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, primarul Ionuț Pucheanu.

În ceea ce privește modernizarea celor 20 de puncte termice, care ar deservi 6.000 de apartamente, la ele se lucrează. Sigur la trei, în curând la alte șase, nu se știe când la restul:

”Sunt aproximativ nouă, din câte știu eu, intră azi sau mâine echipele de la București și în alte șase puncte termice. La momentul de față avem trei în care se lucrează”, a recunoscut Pucheanu.


Distribuie articolul

You May Also Like