Se mișcă Vrancea. Două cutremure s-au produs miercuri dimineață

Distribuie articolul

Două cutremure au avut loc miercuri, 11 septembrie, în zona seismică Vrancea. Primul seism s-a produs la ora 5.05 și a avut 2,3 grade pe scara Richter. Al doilea cutremur a fost înregistrat la ora 8.30. Acesta a fost mai mare și a avut 3,8  grade pe scara Richter. Ambele cutremure au fost la mare adâncime și au fost simțite în special în localitățile din jurul epicentrului.

În ultima perioadă, zona seismică Vrancea este din ce în ce mai activă. De la începutul lunii septembrie, aparatele au înregistrat nouă seisme de cel puțin 2,3 grade pe scara Richter. Cel mai mare cutremur din acest an a avut 4,5 grade și s-a produs în urmă cu opt zile. Alte cutremure importante au fost pe 30 august și pe 8 septembrie atunci când aparatele au indicat o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter.

Cutremurele au fost simțite în special în zona Buzău-Vrancea, dar unda seismică s-a propagat până la Galați și Brăila. Mișcările scoarței terestre nu au produs victime sau pagube. Recordul ultimilor ani a fost înregistrat anul trecut, pe 28 octombrie: seismul de atunci a ajuns la 5,8 grade pe scara Richter.


Distribuie articolul

You May Also Like