Dan Barna strânge semnături ajutat de cel mai mare parior politic

Distribuie articolul

  • Dan Bârna mizează pe influenţa celui mai controversat personaj politic din zona Tecuciului.
  • Pe 30 august a.c., autobuzul USR a parcat în comună Corod pentru un „poker electoral”.
  • Unic în lume: cu ocazia alegerilor, notarii din zonă parafează pariuri de 10.000 de euro

În campania sa de prezidenţiale, Preşedintele USR, Dan Barna, face echipă cu personaje dubioase ale politicii.

Într-o fotografie postată pe contul oficial de Facebook, liderul USR se laudă cu noul său susţinător, Cladiu Gavril, „producător de porumb şi floarea soarelui” din comună gălăţeană Corod.

Dan Bârna îl prezintă pe Claudiu Gavril drept agricultor, omiţând să spună cu subiect şi predicat cine este noul său susţinător.

Claudiu Gavril este cunoscut drept cel mai mare parior politic, după ce a semnat şi parafat la un notariat un Contract de prinsoare având că miză o sumă de aproximativ zece mii de euro. Deşi cetăţean al Corodului, Claudiu Gavril paria în 2012 pe câştigarea alegerilor la Tecuci de către amicul său Eduard Fikelstain, primar PD aflat la acea dată în funcţie.

S-a pus întrebarea logică: de ce un cetăţean din comună Corod ar risca zece mii de euro pentru o miză de municipiu. Misterul a fost desluşit patru ani mai târziu, în 2016, când „producător de porumb şi floarea soarelui” a candidat pentru funcţia de primar al municipiului Tecuci, în postura de independent, fiind susţinut oficial de PMP.

După localele din 2016 Gavril a renunţat la scenariul cu„Independentul” , devenind politician veritabil. Astfel, în 2018 şi-a înfiinţat Partidul UIPT, devenind şi preşedintele acestuia, avându-l ca membru fondator taman pe notarul la care şi-a parafat în 2012 Contractul de prinsoare.

Și mai susprinzător este că, deși a pierdut pariul, Claudiu Gavril a preferat să nu-și onoreze datoria, iar cazul a ajuns în instanță. Atitudinea celui care pozează în salvatorul unui oraș este total lipsită de bărbăție, onoare și fair play. În plus, un asemenea pariu pus pe soarta tecucenilor, pe sume colosale de bani, ridică serioase semne de întrebare cu privire la moralitatea acestuia. Lui Gavril pare să nu-i pese de oamenii din Tecuci, el fiind din Corod, câtă vreme se joacă cu sutele de milioane de lei, într-un oraș în care economia este la pământ, șomajul în continuă creștere, iar tot mai mulți trăiesc de azi pe mâine

„Independent” năşit de PSD şi SIE

Falsul Independent a anunţat că în 2020 va candida din nou pentru funcţia de primar al Tecuciului. Unul dintre argumentele puternice ale agricultorului îl reprezintă nașul său, Florin Butunoi, ofiţer SIE, aflat în misiune în SUA. De remarcat faptul că nașul de la SIE este fratele senatorului PSD Daniel Butunoi, şeful comisiei de Transporturi şi Energie din Senat, politician cunoscut drept senatorul FALIMENT, datorită punerii pe butuci a propriilor firme dar şi ţepelor date la mai multe bănci.

Pentru a-i convinge pe tecuceni că este Independent imaculat, Gavril şi-a comandat şi distribuit în 2016 ediţii de ziare în mii de exemplare cu titlul INDEPENDENTUL, toate conţinând pe prima pagină o poză mare pe modelul „cultul personalităţii”, cu interviuri în care candidatul „se jura” că nu este amestecat cu partidele politice.

„Poker electoral” cu doi preşedinţi de partid

După ce şi-a înfiinţat Partidul UIPT, Gavril încearcă să parieze pe USR, sprijinindu-l din curtea fermei sale pe Dan Barna. La rândul său Barna mizează pe ajutorul celui mai mare parior politic, planificând şi distribuind pe facebookul USR şedinţe foto de grup „convingătoare”, în care apar laolaltă atât membri USR cât şi membri de conjunctură ai UIPT.

Se ştie că astfel de şedinţe foto electorale sunt aranjate dinainte, cu scenarist, regizor, fotograf, stilist pentru cămăşi imaculate, figuranţi, etc

De aceea, se justifică întrebările: Cine a aranjat întâlnirea între principalii actori din sceneta de la Corod? Ştie Dan Barna cu cine joacă? Care sunt mizele adevărate?

Prezidenţiabilul USR ar trebui să dea un răspuns şi câteva explicaţii.


Distribuie articolul

You May Also Like