Spații de carantină pentru coronavirus la Liceul de Marină din Galați

Distribuie articolul

Autoritățile locale au anunțat că au organizat spații de carantină pentru persoanele care se întorc din China. Este vorba despre oameni care vin zonele afectate de coronavirus și au intrat în contact cu persoane bolnave. Spațiul de carantină a fost organizat la solicitarea Direcției de Sănătate Publică.

„Ca urmare a solicitării primite de la Direcția de Sănătate Publică Galați, cu privire la identificarea unor spații în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor care se întorc din zonele afectate de infecția cu noul Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienți infectați cu Coronavirus -2019-nCoV), Instituția Prefectului Galați în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, a făcut demersuri pentru a găsi un spațiu care să corespundă normelor de igienă (apă potabilă, căldură, grupuri sanitare, curent electric) și a propus următoarea locație: Liceul Tehnologic General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican Galați – 5 camere cu un număr de 20 de paturi (un izolator cu 6 paturi și baie proprie, o cameră cu 3 paturi și baie proprie, o cameră cu 2 paturi și baie proprie, o cameră cu 5 paturi, fără baie proprie) și un cabinet medical”, a anunțat Prefectura Județului Galați.

Autoritățile locale au mai anunțat că în funcție de numărul persoanelor cu risc pentru transmiterea infecției, capacitatea de cazare poate fi extinsă.

Direcția de Sănătate Publică va asigura personalul medical, materialele dezinfectante, precum și hrana, atunci când situația o va impune, precizează Prefectura.


Distribuie articolul

You May Also Like